Geslaagde cello-uitvoering leerlingen Borgmanschool
Kiddy Orchestra

Datum

Leerlingen van groep 7 en de schakelgroep nieuwkomers van de Borgmanschool hebben een geslaagde ‘Hello Cello dag’ in de schouwburg van Zwolle gehad.

In Zwolle gaven de leerlingen een prachtige uitvoering die het slotstuk was van het project ‘De Cello als Welkom’. Dit project biedt kinderen van asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben in Nederland (statushouders)  een manier om zich te uiten en ze te helpen integreren in een nieuwe maatschappij door muziek te maken samen met Nederlandse kinderen.
 In de lessen leren de kinderen allereerst de cello te bespelen en ondertussen ook over elkaars cultuur door middel van bekende eigen liedjes, die ze op de cello spelen.

Op de Borgmanschool in Groningen hebben 32 kinderen, in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar,  vanaf mei 2018 cellolessen gevolgd. Naast de lessen hebben ze ook een bezoek gebracht aan de celloklas van het conservatorium en een kindervoorstelling bijgewoond in de Oosterpoort. De cello-lessen kregen ze van Karoun Baghboudarian, een Syrische celliste en zelf statushouder, en Alexandra Vierkant, een ervaren cellodocente in Groningen. De cellistes werden daarbij ondersteund door twee cellostudenten van het conservatorium.

‘De Cello als Welkom’ is een initiatief van de Cello Biënnale Amsterdam in samenwerking met de Borgmanschool, het Prins Claus Conservatorium en het Leerorkest Groningen.

Kijk naar de bron.

Meer
Nieuws