Kiddy Orchestra wint eerste prijs op muziekconcours!
Kiddy Orchestra

Datum

Op zaterdag 23 maart deed het Kiddy Orchestra uit Marum mee aan de solisten- en ensembledag dat georganiseerd werd door muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast. Dit was meteen ook het allereerste optreden van dit unieke orkest, dat anderhalf jaar geleden is opgericht door Karoun Baghboudarian. De kinderen vonden het best spannend om voor het eerst op te treden, maar ze deden het geweldig, wat resulteerde in de eerste prijs in de categorie ‘ensemble’. De jury was in het bijzonder zeer te spreken over het goede samenspel en het enthousiasme van de kinderen. 

Het Kiddy Orchestra maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Het biedt kinderen van 4 tot 8 jaar de mogelijkheid spelenderwijs kennis te maken met muziek en muziekinstrumenten. Tijdens de cursussen van het Kiddy Orchestra leren kinderen in groepjes van maximaal 8 kinderen muziek te maken en noten te lezen met behulp van zang, dans, klappen en spel. Ongemerkt maken ze zo kennis met alle facetten van muziek, versterken ze de motorische ontwikkeling, en leren ze met elkaar rekening te houden en samen te werken als één team. Karoun gebruikt hierbij speciale methodes die aansluiten op de leeftijd van de kinderen, waardoor ze vooral ook het enthousiasme van de kinderen weet aan te wakkeren.

Het Kiddy Orchestra bestaat nu uit een groep die al anderhalf jaar bezig is, en een groep die afgelopen jaar is gestart. De groepjes krijgen afzonderlijk les, maar ook gezamenlijk, om het team-gevoel nog verder te versterken. In het eerste jaar laat Karoun de kinderen kennis maken met muziek met behulp van allerlei eenvoudige materialen zoals lepels, flesjes, belletjes en emmers. Vanaf het tweede jaar worden meer melodische instrumenten geïntroduceerd, zoals boomwhackers en het klokkenspel, voordat de overstap naar echte instrumenten wordt gemaakt.

Tijdens het concours gaven de kinderen een mooie demonstratie van wat ze tijdens de lessen hebben geleerd. De jongste groep speelde met vrolijk gekleurde handbellen mee op het nummer ‘Swing Time’. De gevorderde kinderen lieten ‘Twinkle, Twinkle little star’ op klokkenspel horen. Samen speelden ze het ritme mee van ‘Les Toreadors’ van Carmen Suite No. 1 met zelfgemaakte shakers en het ritme van wederom ‘Twinkle, Twinkle little star’ op trommels gemaakt van emmers.

Op dit moment bestaat het Kiddy Orchestra in Marum uit 7 enthousiaste kinderen. Ze zouden het geweldig vinden als er meer kinderen bij komen om een groot orkest te kunnen vormen! Als je het leuk lijkt om mee te doen, nodigen ze je van harte uit om eens (vrijblijvend) te komen kijken tijdens een van de lessen. Deze vinden plaats op maandagmiddag van 15:15 tot 16:30 uur in het Marheem, Schoolstraat 8 te Marum.

Kijk voor meer informatie over muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier op www.kunst-bedrijven.nl, en voor meer informatie over het Kiddy Orchestra op https://www.karounmusic.nl/kiddyorchestra

Meer
Nieuws