Hello Cello Orkest Groningen: samen cello spelen zorgt voor verbinding en integratie

Datum

GRONINGEN – Het Hello Cello Orkest Groningen houdt zaterdag 11 mei een informatiebijeenkomst in de Luthers kerk in Groningen.

Deze bijeenkomst staat in het teken van Hello Cello’s zoektocht naar kinderen van statushouders en Nederlandse kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de basisschool die graag cello willen leren spelen. 

Hello Cello wil de kinderen ​hiermee een manier bieden om elkaars culturen beter te leren kennen. Ook worden de kinderen via de muziek in staat gesteld zich te uiten.

Bovendien wordt toegewerkt naar een concert in het Muziekgebouw Amsterdam tijdens de Cello Biënnale in oktober 2020 – met in totaal 160 jonge cellisten.

Proeflessen

Kinderen van statushouders en Nederlandse kinderen tussen de 8 en 11 jaar uit Groningen kunnen in vier gratis proeflessen uitproberen hoe het is om de cello te leren bespelen.

De kinderen die vervolgens doorgaan krijgen in totaal veertig lessen van de Syrische celliste én statushouder Karoun Baghboudarian en de Nederlandse celliste Alexandra Vierkant.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich via cellobiennale.nl/groningen aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Bezoekers komen alles te weten over het project en hoe ze mee kunnen doen. Uiteraard kunnen ze ook de cello even uitproberen en staat er iets lekkers voor ze klaar.

Cello Biënnale Amsterdam

Het Hello Cello Orkest Groningen is een initiatief van de Cello Biënnale Amsterdam (22 tot en met 31 oktober 2020) en wordt mede mogelijk gemaakt door Eleven Floawers Foundation en het Jeugdcultuurfonds Groningen.

In 2018 vond er van dit project al een pilot plaats met de naam ‘De Cello als Welkom’. Kinderen van statushouders en Nederlandse kinderen van de Borgmanschool in Groningen kregen cellolessen en gaven een concert tijdens de Hello Cello Dag in Zwolle.

Kijk hier naar de bron.

Meer
Nieuws