Drie musici uit het Midden-Oosten, uit Syrië en Iran, drie verschillende culturen vinden hun weerklank in hun muziek.

Ze zijn de ambassadeurs van hun culturele erfgoed in het westen. Dankzij hun studie en professionele carrière brengen ze hun eigen muziek op ‘westers-klassieke’ instrumenten. Ze spelen muziek uit het Midden-Oosten, met name Syrische muziek in westerse en oosterse vorm. Daarnaast muziek van Oost-Europese-, Russische- en Armeense componisten. Hierbij improviseren ze en vertellen ze over hun muziek en cultuur.

De Iraanse pianiste en componiste Setareh Nafisi begon haar muzikale avontuur toen zij 4 jaar oud was. Naast piano heeft ze ervaring met viool, slagwerk en zang. Zij toerde internationaal o.a. met Tehran Symphony Orkest en -Vocal Ensemble. Momenteel doet zij de Master of Music opleiding- New Audience & Innovative Practice-(NAIP).

De Syrische trompettist Rani Elias speelde meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkte hij als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman en speelde hij in het Damascus Brass Quintet. Momenteel is Rani trompetdocent in Noord-Nederland en speelt in diverse ensembles.

De celliste Karoun Baghboudarian afkomstig uit Syrië,met een Armeense achtergrond,startte haar cellostudie aan het Sulhi Al-Wadi muziekinstituut, Damascus-Syrië. Als cellist nam ze deel aan het Syrische Nationale Symfonie Orkest vanaf de oprichting in 1993 tot 2015. Ze was 12 jaar solfègedocent op het ‘Higher Institut of music’- Damascus. Ze is nu werkzaam als cellodocent en co-leider bij het ‘Hello Cello Orkest’ project in Groningen. Daarnaast is zij oprichter van- en docent bij het Kiddy Orchestra in diverse onderwijsinstellingen in de provincie Groningen, o.a. Kunstbedrijven- Westerkwartier.

Het echtpaar Rani en Karoun, die in september 2015 naar Nederland kwamen, zijn in Juli 2018 afgestudeerd aan de Masteropleiding aan het Prins Claus Conservatorium. Rani met zijn trompet in de klassieke muziekafdeling, Karoun met haar cello in Instrumental Learning and Teaching (ILT) afdeling.

In mei 2016 namen ze deel aan ‘’The World We Live in’’-festival, daar heeft Setareh hun begeleid. Daarna ontmoetten ze elkaar weer tijdens hun studie. Toen ontstond het idee van dit unieke trio nog niet.

In November 2018 hebben ze voor het eerst samen als een trio gespeeld tijdens het ‘New Faces’-festival in Leeuwarden. Toen besloten ze om hun eigen muziek vaker te laten horen aan het Nederlandse publiek. Het trio was een feit.

Dit trio voegt op de Nederlandse podia met hun repertoire, improviaties en uitleg, nieuwe kleuren toe aan het muzikale palet. Rani, met zijn vermogen om kwarttoon op een klassieke trompet te spelen, Karoun die haar culturele invloeden laat horen via haar cello en Setareh die hen niet alleen begeleidt op piano en haar ‘Daf’ (slagwerk instrument uit Iran) maar ook met haar solo’s en poëzie.

https://www.rug.nl/language-centre/about-us/news/charity-concert

https://www.kunstencentrumatrium.nl/topzondag-met-koffiegeur-trio-cultura-musica/