English text

Syrië

Karoun gestart haar cellostudie op het Sulhi Al-Wadi muziekinstituut, Damascus-Syrië . Als cellist nam ze deel aan het Syrian National Symphony Orchestra vanaf de oprichting in 1993(tot 2015), onder leiding van verscheidene gerenommeerde dirigenten in Syrië en in het buitenland.

In 2003 studeerde ze af aan The Higher Institute of Music met een graad voor cello en gehoortraining.

Ze was lid van de “Violoncellissimo” cellogroep en “Damascus Baroksolisten” met wie ze vele concerten en workshops heeft uitgevoerd (2009-2011).

Voor het “Higher Institute of Music” waar ze gehoortrainingles gaf en voor het “Sulhi Al-Wadi Music Institute” (2011-2014) heeft ze het solfège curriculum opgezet. Ze gaf celloles aan het Sulhi Al-Wadi MusicInstituut.

In 2010 heeft zij het “Kiddy Orchestra” opgericht waar ze tevens muziekpedagoog was; een uniek avant-garde project in Syrië voor kinderen tussen de drie en zeven jaar oud. In juni 2015 hebben zij het vijfde jaarlijkse concert uitgevoerd.

Internationaal

In Frankrijk behaalde Karoun haar diploma “Formation Musicale” aan het Conservatoire Nationale de Lyon (2009).

Ze volgde aantal workshops “Kodaly Music Educational System” in Libanon (2006-2011).

Ze heeft in het WDR Funkhausorchester-Köln als gastcellist twee concerten gespeeld (2016-2017) . Ze nam deel aan het EU-Terpe project 2018 in Italie, Spanje en Bosnië en speelt met SEPO- Syrian Expat Philharmonic Orchestra in verschillende Europese landen (2017-2018). Gast cellist bij Deutsch-Syrische Philharmoniker DSP in Bremen.

Nederland

Vanaf 2016 speelt Karoun in verschillende orkesten en ensembles in Nederland.

Ze speelde met het Cello Class Ensemble van het Prins Claus Conservatorium in het Cello Biënnale 2016 en in de Oosterpoort. Ze is productieassistent en educatief medewerker bij het “Hello Cello Orkest” vanaf 2016.

In juli 2018 behaalde Karoun het  Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

In oktober 2017 begon Karoun weer met haar “Kiddy Orchestra” in verschilnde plekken in Noord-Nederland onder andere bij de Coöperatie Kunstbedrijven Westerkwartier.

Karoun is cellodocent en co-leider bij het “Hello Cello Orkest Groningen” en repetitor vanaf September 2018 van het New Life Choir Groningen.

Ze speelt met haar man Rani Elias (trompet) en Iraanse pianist Setareh Nafisi concerten onder de naam van MezzopTrio.