Wie is Karoun Baghboudarian?

Karoun werd geboren in 1979 in Syrië en vluchtte in 2015 met haar cello, haar man en haar zoontje  naar Nederland. In haar geboorteland werkte Karoun als professioneel musicus. Ze gaf les aan het conservatorium, speelde in het Syrian National Symphony Orchestra en was actief in diverse professionele ensembles.

Les

In Nederland aangekomen zette Karoun zodra dat mogelijk was de benodigde stappen om haar lesbevoegdheid volgens de Nederlandse principes te behalen. In 2018 behaalde Karoun het Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Karoun geeft sindsdien les aan beginnende en gevorderde amateurs en geeft celloles en theorieles aan het Prins Claus Conservatorium. Ze werkt daarnaast als cellodocent bij MuziekHuis050 in Groningen, bij het Clockhuys in Haren, bij Het KunstKwartier in Zuidhorn en bij ‘t Kielzog en privéles thuis. Karoun is meertalig en geeft les in het Nederlands, Engels, Arabisch, Armeens en Frans.

Kiddy Orchestra

Als kind was Karoun al dol op muziek. Om deze liefde over te dragen met het besef dat muziek goed is voor kinderen, veel plezier geeft en hen helpt in hun ontwikkeling, richtte ze in Syrië een Kiddy Orchestra op. Na aankomst in Nederland heeft Karoun dit initiatief voortgezet en een Kiddy Orchestra opgezet waar de allerkleinsten samen muziek maken en experimenteren met allerlei instrumenten, ritme en dans. Dit kinderorkest bestaat uit ongeveer vijftien kinderen en mag oneindig uitgebreid worden met leuke kinderen die van muziek houden.

Meer over Karoun

  • Vanaf 2016 is ze productieassistent en educatief medewerker bij het Hello Cello Orkest van Cello Biënnale
  • Sinds 2022 is ze cellist in het team van Muziek aan Bed
  • Karoun is actief in verschillende ensembles en orkesten waaronder Opera Spanga en Nootstroom.

Download hier Karouns’ curriculum vitae voor alle details over haar muzikale stappen en carrière.